Czy przysługuje mi zasiłek? Czy muszę zgłosić wyjazd z Polski? Sprawa podatków i wymeldowania w PL. Kilka pytań.

Przeprowadziłam się w czerwcu do Coventry na stałe. Zaczynam właśnie szukać pracy i mam kilka pytań...
1. Czy wyjeżdżając z Polski muszę gdzieś zgłosić, że wyjeżdżam na stałe? W Urzędzie Pracy lub gdzie indziej?
2. Nie chcę płacić podatków w Polsce gdyż planuje mieszkać tutaj i tu je płacić? Wiecie może jak to załatwić? Cy będę musiała płacić i tu i tu?
3. Jak wymelduję się w Polsce to co z moim dowodem osobistym? Chcę mieszkać tutaj więc niepotrzebny mi meldunek w PL.
4. Praca jaką teraz znajdę będzie moją pierwszą pracą. Czy przysługuje mi na okres szukania pracy jakiś zasiłek? Nie pracowałam wcześniej i nie odprowadzałam tu żadnych podatków więc nie wiem co i jak.

samuelsachs Ad.4
Wtf?
2015-09-01 09:48:13
Pres Enter to save or Esc to cancel
michas_86 1. nie
2. płacisz tylko tutaj.
3. w nowych dowodach nie ma już adresu zameldowania. natomiast jeśli masz stary to od momentu wymeldowania dowód traci ważność po 3 miesiącach. Lepiej mieć paszport.
4. nie dostaniesz zasiłku. od czerwca jeszcze nie znalazłaś pracy? słabo szukasz. pozdrawiam
2015-09-01 13:03:04
malab
michas_86
1. nie
2. płacisz tylko tutaj.
3. w nowych dowodach nie ma już adresu zameldowania. natomiast jeśli masz stary to od momentu wymeldowania dowód traci ważność po 3 miesiącach. Lepiej mieć paszport.
4. nie dostaniesz zasiłku. od czerwca jeszcze nie znalazłaś pracy? słabo szukasz. pozdrawiam

Przeciez napisalam, ze wlasnie zaczelam szukac. Wczesniej pracy nie szukalam i tyle :))
2015-09-07 03:12:25
zecikk1984
dowód traci ważność po 3 miesiącach.
Nite traci. Jest wazny tak dlugo jak jest to na nim okreslone. w kwietniu zmieniły sie w tej kwestii przepisy w Polsce. A wiem bo w kwietniu sie wymeldowywalem i otrzymalem w urzedzie info ze nie musze wymieniac dowodu.
2015-09-09 15:47:28