covenciak
znajoma mi mowila ze na tej dzielnicy ktora wymieniles w tworzeniu tych cpunsko zlodziejskich klimatow duzy wplyw tez ma nasza kochana polonia, mlodsze pokolenie.
2010-06-25 07:21:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
daroxxl
no właśnie, może i tak. Więc dla tego tu nie pasujemy :) bo my jesteśmy roczniki '77 '78
2010-06-25 10:33:00
maja112
hej
Ja mieszkam w Nuneaton od ponad roku- jest blisko do Coventry(jesli tam masz prace no i wlasny srodek transportu), duzo spokojniej, wiecej zieleni. Mieszkalam w Coventry 2 lata, zdecydowalismy sie na przeprowadzke ze wzgledu na dziecko i wiem ze do Coventry bym nie wrocila:) polecam:)
2010-06-25 14:22:00
adam83
mieszkam w cov ponad dwa lata, mieszkalem chyba wszedziei uwazan ze najlepiej jest na stoke. spokojnie, wszedzie blisko, parki, place zabaw. wszystko dla dziecka. pozdrawiam
2010-06-25 18:47:00
cytra
jak ktos mi pisze ze na stoku jest git i bezpiecznie to wybaczcie,ale nie wiem co mam sadzic o kims takim.....przeciez jak tylko sie sie tamtedy przejezdza to golym okiem widac co sie tam dzieje.brud,syf ,kila i mogila.
jesli macie dzieci to odradzam tamto dzielnice...dla bezpieczenstwa dzieci.
kiedys mieszkalam z rodzina na binley-polecam.bardzo dobra dzielnica,spokojna tylko ceny domow...
teraz mieszkamy na walsgrave nie narzekamy.jest w poblizu katolicka szkola i przedszkole z tego co mi wiadomo to duzo polskich dzieci uczeszcza wlasnie tam.
2010-06-25 20:58:00
loop11
Wyken polecam bardzo, cisza spokój , szkoly na wyciagniecie reki. Dodatkowo 2 Tesco , Asda, Aldi ,Kino, Bowling, Pizza Hut, Burger King , Mc Donalds, blisko do autostrady, blisko do bajpasu dzieki temu szybciutko dojezdzasz na drógi koniec Coventry, kilka lini autobusowych prowadzacych do centrum ( odjezdzaja co 10-15 minut) 2 Co-opy otwarete pon-niedz do 23.00 ( tak mi sie wydaje w kazdym razie dosc dlugo). I co najwarzniejsze Woolsgrave Hospital na piechote 15-20 minut biegiem z 10 bedzie a autem 3-5 min ;-) polecam jak masz male dzicko, bo walk in centre czynne cala dobe ( down side 5 minut na dojechanie 5 godzin czekania na ogledziny a potem paracetamol ale zawsze szpital ;o) ) Mieszkam juz w tym rejonie od ponad 3 lat i sie z tad nie ruszam. :-D
2010-06-25 21:44:00
malgorzatka
Przepraszam ale ty chyba nie o Coventry piszesz,bo ja mieszkam na tej dzielnicy od roku.Zadnych cpunow tu nie ma no chyba ze ty obracasz sie w takim towarzystwie.Jak dobrze poszukasz to wszedzie znajdziesz element.Mam dwoje dzieci w tym jedno male nikt nigdy mnie nie zaczepial,chyba ze babcie zachwycone moja corcia.Spaceruje z nia bardzo duzo i uwazam ze ludzie tu sa bardzo przyjaznie nastawieni.Mieszkalam tez na Stoku i tam tez nikt nie robil nam zadnych problemow.A prawda jest taka,ze jezeli my potrafimy sie odpowiednio zachowac to inni tez beda nas szanowac.Na szacunek trzeba sobie zasluzyc
2010-06-25 22:38:00
cytra
loop11 z tego co piszesz to mieszkamy w poblizu siebie.ja rowniez mam 10 min do asdy,aldi i 15 min do szpitala.jesli jestes mama to zapraszam na wspolne spacery.ja mam synka 1,5 rocznego i z mila checia bysmy poznali mile towarzystwo. :-)
2010-06-25 22:50:00
loop11
Hej Justyna ,
Ja akurat jestem tata ale dam znac mojej leprzej polowie to i moze sie kiedys spikniecie wczasie wolnym od pracy :-). Pozdrawiam serdecznie
2010-06-25 23:39:00
szamac
ja mieszkam tez na tej dzielnicy, nie powiem zeby bylo jakos strasznie, nie raz w weekend zaszaleja wieczorem.
nikt mnie nie zaczepil chyba ze o papierosa. A co do narkomani itp.
Malgorzata nie oszukujmy sie. wiem ze obok mnie mieszka kilku dilerow. Ostatnia byla akcja ze okradali po kolei jak lec mieszkania w bloku na mary slessor.
nie jest to zla dzielnica oprocz tego ze brzydka. No i chodza tacy co wygladaja strasznie ale sadze ze nie nalezy sie bac, wystarczy byc ostroznym i tak jak napisalas, odpowiednio sie zachowywac.
pozdrawiam
2010-06-26 07:59:00
adam83
co Ty piszesz "cytra"? stoke to dobra dzielnica, nigdy nie mialem problemu, chyba ze z polakami, ale to zawsze sa problemy z polakami. sam mam syna i jest gdzie wyjsc. pozdrawiam
2010-06-26 14:42:00
gosia133
Wedlug mnie najlepsza dzielnica jest Radford. Mieszkamy tu z dwojka dzieci od 3 lat. Jest cicho, spokojnie, nawet w weekendy. Blisko jest sklep polski, Aldi, niedaleko Tesco, a co najwazniejsze dla dzieci fajny duzy plac zabaw. Moja corka do szkoly ma 10 minut spacerkiem. Pozdrawiam :)
2010-06-26 19:04:00
daroxxl
Re: "A prawda jest taka,ze jezeli my potrafimy sie odpowiednio zachowac to inni tez beda nas szanowac.Na szacunek trzeba sobie zasluzyc"
Nie wiem czemu sobie nie zasłużyłem na szacunek w moim bloku, chyba tylko dla tego że nie bardzo tu pasuję, uczciwie pracujący, majacy dobry samochód, a reszta moich sąsiadów to: dealer, młode złodziejaszki całe dnie palące blanty i okradające ludzi, jak nas gdy byliśmy na urlopie 2 tyg. alkoholicy, młoda matka angielka której mąż siedzi w więzieniu za zabicie nożem kogoś ( podobno ) itp.
2010-06-26 20:25:00
adam83
do "daroxxl" pewnie tak, ale pamietaj ze zawsze bedzmy tutaj osobami ktore sa przyjezdnymi i zawsze bedziemy trktowani jak gorszy gatunek czlowieka. pozdrawiam
2010-06-26 21:29:00
szamac
a moim zdaniem to tjest inaczej j, tym jestes kim sie czujesz.
ja nie czuje sie gorszy czy lepszy, jestesmy ludzmi, a roznia nas tylko male rzeczy.
to co nas rozni to pierdoly, zawsze z kazdym jestesmy w stanie sie dogadac i zyc jak rowny z rownym, wystarczy ze tego chcemy.
pozdrawiam
2010-06-26 21:38:00