Polskie sklepy w Coventry

Czesc wszystkim
Niedawno przyjechalem do Coventry i ni mam jeszcze rozeznania w terenie. Szukam sklepow z polska zywnoscia (brakuje mi polskiego jedzonka) Dajcie jakies namiary. Pozdrawiam
maja112 witam.takich sklepow jest sporo w Coventry zalezy w jakiej zielnicy mieszkasz, ja mieszkam przy walzgrave i w odleglosci do 5 minmam takie 3:))
2008-09-11 22:48:00
Pres Enter to save or Esc to cancel
ediaro Czytaj reklamy na Moim Coventry :-) reklamuje się tu już drugi sklep.Poza tym już prawie w każdym markecie masz półki z polskimi produktami Tesco, Morrison , Asda( tu są nawet krojone polskie wędliny paczkowane i pyszny polski twaróg śmietankowy za grosze dobrej firmy), 2 sklepy na Radford w pobliżu Aldi.Tak,że z głodu nie zginiesz ;-) Udanych zakupów
2008-09-12 09:28:00
widzewek1981 Proszę o wpisywanie adresów (i kodów jak ktoś zna) Polskich sklepów w Coventry.Z góry dzięki za informacje o takim sklepie na Cheylesmore

napisany przez: widzewek1981, 23-10-2008 - 10:54
2008-10-23 09:49:00
kaik Witam
Dobry pomysł jeśli uzbiera się jakaś ciekawa lista sklepów dodam takową listę na stronę.
2008-10-23 12:03:00
dux Moje osobiste obserwacje:

1. Polski sklep na Far Gosford - zawyżone ceny, nieprzyjemna obsługa (co prawda ze 3 miesiące już tam nie byłem - może się coś zmieniło)

2. Polski sklep - skrzyżowanie Walsgrave/Kingsway - gorąco polecam - nie podbijają cen i obsługa dużo sympatyczniejsza.

3. Marysieńka przy Muzeum Motoryzacji - chyba najlepszy wybór wędlin i takie rarytasy jak ogórki małosolne i kiszona kapusta
2008-10-23 20:09:00
ediaro 1. Polski sklep przy Radford Road w pobliżu Aldi i Bingo - dobre zaopatrzenie , choć ceny nie należą do najniższych, ale miło i sympatycznie

2.Polski sklep też przy Radford Road po przeciwnej stronie polskiej cukierni (adres cukierni w katalogu firm), byłam tam tylko raz, mały, ciasno,więc nawet nie przyjrzałam się mu dokładnie

3.Polski sklep przy Clane Lane - widoczny szyld,dobre zaopatrzenie, wędliny na wagę, sery, ładnie i czysto, ceny umiarkowane

4.Polski sklep też przy Clane Lane - widziałam tylko polski szyld,mały, na rogu, nie byłam w środku, niedawno otwarty

5. Jadąc Walsgrave Road w stronę Asdy, na ostatnim skrzyżowaniu tej ulicy widziałam szyld polskiego sklepu , na pewno mieszkańcom tej dzielnicy jest on znany

6. Przez przypadek , przejazdem zajrzałam do polskiego sklepu przy Holbrook Lane , nie jestem pewna czy to ta ulica, na pewno w tamtych okolicach, ale to i tak nieistotne, bo owy sklep nie zachęca do dłuższego przebywania w nim - zapach stęchlizny, słabe zaopatrzenie i przeterminowane wędliny

Na Cheylesmore chyba jeszcze nie ma polskiego sklepu, mieszkam w pobliskiej dzielnicy i nie zauważyłam takiego, mało Polaków, może dlatego. Zgadzam się z przedmówcą co do jego oceny sklepu nr2, też właśnie tam lubię robić zakupy.
2008-10-24 07:41:00
kasiek Na Cheylesmore na 100% nie ma żadnego polskiego sklepu. Z tej strony miasta najblizej najprawdopodobniej bedzie na Radford. Ja korzystam z Polsich Mini-Delikatesów na Radford Road( vis a vis cukierni). Super obsługa, bardzo czysto i duży wybór świeżych wędlin na wage.
Do katalogu dorzucam sklep na końcu Foleshill Road- bez większych rewelacji.
2008-10-24 21:22:00
monikaaa A juz we wtorek 14.04.2009 otwarcie nowego polskiego sklepu! Adres: 179 Cheveral ave Cv6 3en (Radford) Zapraszamy!
2009-04-09 05:31:00
monikaaa Nastapila mala zmiana i sklep zostanie otwarty w sobote 11.04.09
179 Cheveral ave
Cv6 3en
ZAPRASZAMY!
2009-04-09 19:27:00
greg8107 Rozmowy o mechanikach zachęciły mnie do założenia tematu nt."polskich sklepów" w Coventry.
Chodzi mi o rodzaj rankingu który sklep zasługuje na miano dobrego a który jest bee.
Jeśli chodzi o mnie to "+" dla "Marysieńki" za duży asortyment i "-" za ceny.
Co do "Frykasa" duży "-" za obsługę i przeterminowane produkty a "+" za ceny.
Zapraszam do komentowania.
2010-07-30 20:54:00
tomek_rudy A później zaczniemy pisać o solariach :) w których mniej świeca lampy :) a w których mocniej :)
2010-07-30 21:09:00
krzysiek Ja uwazam, ze pani z marysienki na walsgrave jest urocza :D Duzy plus dla niej :D

Edited by krzysiek on Lip 30, 2010 - 09:27 PM.
2010-07-30 21:26:00
greg8107 Szczególnie ta z ciemnymi wlosami
2010-07-30 22:36:00
arekn81 Smakołyk na Radford
+ cena
+ produkty, w szczególności wędliny, które są po prostu rewelacyjne.
2010-07-31 18:55:00