Aug 27, 2016
5501
Reported by
Brak mydła i żywność niezdatna do jedzenia w barze na Foleshill
Właściciele baru szybkiej obsługi ukarani za serwowanie jedzenia nienadającego się do spożycia przez ludzi.
Właściciele baru szybkiej obsługi zostali ukarani po tym, jak Inspekcja żywności poddała kontroli bar „Stoney Fried Chicken“ znajdując się na Stoney Stanton Road, w dzielnicy Foleshill.
Jedzenie było przechowywane na podłodze, sprzęty kuchenne były bardzo zanieczyszczone, a w całej kuchni nie znajdowało się ani jedno mydło, czy czysty ręcznik.
Właściciel lokalu Basharat Ali i jego współpracownik Riasat Majeed zostali przesłuchani przez kontrolerów żywności. Wówczas okazało się, że oboje nawet nie zdają sobie sprawy z istniejących standardów higieny. Obaj nie wiedzieli jak prawidłowo dbać o czystość w kuchni i jak zapobiegać ryzyku zatrucia się bakteriami znajdującymi się na surowym mięsie kurczaka. Bakteria Campylobacter, która znajduje się w surowym drobiu to lider zatruć pokarmowych w Wielkiej Brytanii.
W rezultacie mężczyźni zostali oskarżeni o niemożność utrzymania pomieszczeń w czystości i braku zabezpieczenia żywności przed zanieczyszczeniem, mogącym uczynić go niezdatnym do spożycia przez ludzi.
Jedzenie było przechowywane na podłodze, sprzęty kuchenne były bardzo zanieczyszczone, a w całej kuchni nie znajdowało się ani jedno mydło, czy czysty ręcznik.
Właściciel lokalu Basharat Ali i jego współpracownik Riasat Majeed zostali przesłuchani przez kontrolerów żywności. Wówczas okazało się, że oboje nawet nie zdają sobie sprawy z istniejących standardów higieny. Obaj nie wiedzieli jak prawidłowo dbać o czystość w kuchni i jak zapobiegać ryzyku zatrucia się bakteriami znajdującymi się na surowym mięsie kurczaka. Bakteria Campylobacter, która znajduje się w surowym drobiu to lider zatruć pokarmowych w Wielkiej Brytanii.
W rezultacie mężczyźni zostali oskarżeni o niemożność utrzymania pomieszczeń w czystości i braku zabezpieczenia żywności przed zanieczyszczeniem, mogącym uczynić go niezdatnym do spożycia przez ludzi.
Comments